dinsdag 3 februari 2015

Gezond

Je kunt geen buurtsuper instappen of de superfoods grijnzen je aan.

Gojibessen, tarwegras, spelt, quinoa....echt alles wordt aanbevolen en aangeraden. Je wordt er energierijk van, je raakt in balans, het zijn oergranen, het is koolhydraatarm, het is wel rijk aan koolhydraten, maar koolhydraten die langzaam afgebroken worden in je lichaam. Het maakt niet uit, het vormt een paspoort tot een gelukkiger en energierijker leven.

Zug.

Prachtig.

Zandloper, Paleo, Southbeach....weet ik veel wat voor dieet goeroes daar tegenwoordig nog door heen fietsen.

Mijn vertaling? We zijn te rijk, we hebben het te goed, we willen wel lekker eten, maar tijd om te koken hebben we niet. En we willen ook nog slank en jeugdig blijven.

Uit al die hypes heb ik wat zaken gedestilleerd die voor mij belangrijk zijn:
- minder vlees,
- eenvoudige recepten,
- liever niets kant en klaar
- gebruikmakend van seizoensgroente uit Nederland
- liever de ongeraffineerde producten
- ook in mijn eentje moeten recepten makkelijk en lekker zijn

En die laatste voorwaarde heeft mijn aandacht. Schatje is veel op reis.

Van de week maakte ik een pasta salade. Slank....lekker....en volgens mij best gezond. Het is gebaseerd op een recept uit het boek van Heidi Swanson (elke dag super gezond)
Dit is wat ik er van maakte:

60 gram tagliatelle
teentje knoflook
1 el citroensap (neem vers, de rest is heerlijk door een glaasje spa rood)
1 el harissa
1 el olijfolie
200 gr broccoliroosjes (of als je hip wilt zijn bimi) schoon en in hapklare porties
10 geroosterde hazelnoten fijngehakt
15 gram geraspte kaas (ik nam oude geit, maar parmezaan is net zo lekker)
4 zwarte olijven in dunne plakjes.

Zet een grote pan op met water en laat aan de kook komen.
Snij ondertussen de knoflook ragfijn, pers de citroen uit en doe 1 el citroensap met de knoflook in een kommetje. Doe de knoflook erbij en voeg dan de harissa toe (da's pittig, dus als je daar niet van houdt voeg het dan steeds in beetjes toe en moet je steeds ff proeven). Roer de olie er door. Voeg zout naar smaak toe. Dit is de dressing.

Als het water kookt doe je de tagliatelle er in. Als het weer begint te borrelen dan doe je de broccoli (bimi) er bij.
Tagliatelle is in no time gaar...dus eigenlijk als het geheel één of twee minuten weer heeft gekookt, giet je het geheel goed af en laat het goed uitlekken. Spoel af met koud water.

Doe de pasta en brocoli in een schaal. En giet er de dressing over. Doe de olijfplakjes erbij en hussel door mekaar heen met de hazelnootjes en kaas.

Hoofdmaaltje voor 1....anders voorgerecht voor 2.

Wil je de maaltijd voor 2 maken....euh pak je rekenmachientje :-)

Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten