zondag 7 augustus 2011

Barbecue

Gister hadden we een barbecue met wat familie. Da's natuurlijk vragen om ongelukken, wat weer betreft natuurlijk. En inderdaad moesten we twee keer met alles snel naar binnen omdat het begon te regenen.

Het idee van deze barbecue was dat ieder wat mee zou nemen, zodat het ook echt een gezamenlijke barbecue werd. En dat werkte.

Adri en Maria zorgden voor de drank en het houtskool. En mijn zus die heerlijke dingen maakt kwam met de toet, verrukkelijke fruitsalade met een creme fraiche saus en wat bladerdeeg uit de oven met kaneel. Yum!

Liesje had haar overheerlijke griekse salade gemaakt, waar we vandaag bij de lunch nog plezier van hadden En daarbij overheerlijk turks brood.

Wij zorgden voor souvlaki, tzatziki, sateh, melitzano-salade en champignonsspiesjes. En nog wat kippenworst.

Champignonspiesjes (8 personen)
2 bakjes champignons
sap van 1 citroen
3 blaadjes salie fijn gesneden
olijfolie (4 el)
half teentje knoflook
zout en peper.

Maak een marinade van alles behalve de champignons. En leg die er even een uurtje in (wel eerst schoonmaken) Rijg vervolgens de champignons aan satehprikkers.

Leg deze op de BBQ.

Tzatziki
1/2 liter griekse yoghurt
1 geschilde en geraspte komkommer
scheut olijfolie
1 el witte wijn azijn
3 tenen knoflook uit de pers.
1 el verse munt fijn gesnipperd.

Bestrooi de geraspte komkommer met zout en laat dat even intrekken. Druk daarna zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Roer daarna alles door elkaar en zet minstens een uur in de koelkast.
Dit smaakt lekker met brood, maar is ook lekker bij alle vlees dat van de BBQ komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten