zondag 11 september 2011

Gefeliciteerd u heeft gewonnen

15 euro weliswaar, maar ik heb in ieder geval weer eens wat gewonnen. Yeah.
Gisteren een drukke dag. Boodschapjes halen, huishoudelijk dingen in huis...de katten van N en J en even bij C op bezoek in het ziekenhuis.
Wat een schrik....een hartinfarct op haar leeftijd is veels te vroeg. Ze was moe en gammel. Maandag wordt ze gekatheteriseerd.  We duimen voor de best mogelijke uitslag!

's Avonds naar "The Constant Gardener"  gekeken. Goede film. Maar ik had wel het idee dat ik alsmaar naar Lord Voldemort zat te kijken. Met neus weliswaar, maar toch...
Vanmorgen ging het wekkertje al weer vroeg. Ron is weer op pad naar San Diego dit keer. Ik hoop dat de stroom het daar weer doet. De NS reed natuurlijk weer eens met aangepast schema. Er was wel een aansluiting van Fyra, maar de NS heeft de naam, maar ik hoor dat Fyra niet zo heel betrouwbaar rijdt (qua planning). Er schijnt nog wel eens een trein uit te vallen.
Gelukkig wilde K vroeg opstaan.

woensdag 7 september 2011

Weer

Wat een weer. Gister naar de film geweest met M.         Flamenco Flamenco  Gezellie. Maar wat een takkeweer! De film was redelijk bijtijds afgelopen, dus na afloop nog een biertje. Maar het bleef gieten en de poezenmormels moesten nog aandacht, Joep wordt agressief.  En als ik er te laat in lig...ik ook :-)
Dus toch maar naar huis.

In de Choorstraat dacht ik nog "nou dat valt mee" Maar dat werd meteen afgestraft. De sluizen gingen open. In de HdG straat had ik ook nog eens de wind (en dus de regen) pal tegen.

Zelfs mijn onderbroek was nat! Wat een shit weer!

Maar de film was leuk. Beetje Spaans kunnen oefenen en genieten van dans en muziek. En lekker bij zitten kletsen....daar is ook niets mis mee.

maandag 5 september 2011

Maandag

Zaterdagavond heerlijk in de tuin gegeten. Spaanse kip met een extra kippenpootje. Wel zo lekker om op voorrad te hebben als ik weer eens alleen eet.

Na hadden we gepocheerd nectarientje met een lekkere Canadese ijswijn.

2 nectarines
steranijs
vanillestokje
schep suiker
2 dl half zoete witte wijn

Was de nectarines en snij ze doormidden. Verwijder de pit.
Doe de witte wijn in een pan met een schep suiker en verwarm deze al roerend tot de suiker is opgelost.
Doe de steranijs en het vanille stokje erbij en de nectarines en laat op een miniem vuurtje 10 minuten pocheren (die van mij moesten wat langer want die ware knetterhard).
Als de nectarines zacht genoeg zijn uit de pan halen en de rest dan inkoken tot je een siroopje hebt.
(Natuurlijk wel ff het steranijsje en vanillestokje eruit halen)

Laat de nectarines met de siroop afkoelen. Serveer met de ijswijn als toetje.

Yum...het leven is goed!

Zondag was het minder mooi, dus een opzet gemaakt voor een nieuw doek. 1m bij 80 cm....niet zo klein. Bos, herfst heeft het als thema.....de opzet is klaar.

Daarna Ron naar het station gebracht.

zaterdag 3 september 2011

Zomer

Heerlijk! Het prachtigste weer van de wereld en dat moet gevierd worden met een biertje in bierhuis de Klomp. Heerlijk toeven in het zonnetje....uitkijkend over een grachtje...en genieten van de introductieweek. Dus voldoende vermakelijke tafereeltjes. Het nieuwe studiejaar is begonnen.

Vanavond lekker spaanse kip en morgen gaat Ronnie weer op stap naar Toulouse en ben ik weer een weekje onbestorven weduwe. Lekker druk op kantoor en de vriezer goed gevuld met halve/hele maaltijden. Ik word steeds makkelijker met koken als ik alleen eet. Koken vind ik leuk, maar toch gewoon echt veel leuker als ik de maaltijd met meerderen kan opeten.

Komende week gaan Jelca en Natasha ook weer op pad, dus ik heb lekker veel kattenaanspraak deze periode. Leuk...ik ken die katten inmiddels al heel geod en het is gewoon weer leuk om ff voor ze te zorgen.

Het boek (De stemmen van de pamano...zie tabje boeken van deze blog) vordert goed, want afgelopen nacht was het zo warm dat ik slecht sliep...en dan is een goed boek echt welkom

vrijdag 2 september 2011

Zeebaars en snijbiet

Vandaag weer de eerste artclass. Heerlijk om elkaar weer te zien, nieuwe ideeën op te doen en lekker te schilderen.
Vandaag leek het ook ineens zomer. Zonnig, warm. Heerlijk!

Vanavond lekker gegeten van de Appie hamsterdagen. Paprika..6 paprika's voor de prijs van 3. Lekker in de oven met wat ui en knoflook. Lekkere pasta erbij, beetje parmezaan erover en de eerste schotel was klaar.

De tweede gang was snijbiet. Ik koop altijd in het eertse deel van de zomer verse bietjes. En dit keer zat er prachtig groen aan. Zonde om weg te gooien. Dus ff googlen en ik heb het loof geblancheerd, ingevroren en vandaag gebruikt als basis voor een vis gerecht:

- snijbiet: (ca 500 gr voor zijn 2-tjes) Gewassen en daarna geblancheerd. Vries dit in en het is 3 maanden houdbaar.
- zeebaars (vraag de visboer het vel er aan te laten ziten, maar er wel mooie fileetjes van te maken)
- gesnipperd uitje + een knoflookteentje
- oregano, tijm (doe ookwat vers erbij, wat lavas, selderij of wat peterselie...maakt niet uit, gebruik je fantasie en wat voorradig is)
- half blikje tomatenblokjes en wat tomatenpuree
- theelepel suiker
- peper, zout

- evt wat lekker brood

Fruit de uitjes met de knoflook. Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer (of doe ze door een zeef) en doe ze met de tomatenpuree door de gefruite uitjes
Doe er een theelepel suiker bij. Voeg de kruiden toe.
Laat even inkoken en voeg dan de geblancheerde snijbiet toe. Laat goed doorpruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de zeebaarsfiletjes in 4 of 5 minuutjes gaar en serveer alles desgewenst met lekker brood.

Heerlijk in de tuin met een fris wijntje erbij. Het leven is goed :-)