Vandaag weer de eerste artclass. Heerlijk om elkaar weer te zien, nieuwe ideeën op te doen en lekker te schilderen.
Vandaag leek het ook ineens zomer. Zonnig, warm. Heerlijk!
Vanavond lekker gegeten van de Appie hamsterdagen. Paprika..6 paprika's voor de prijs van 3. Lekker in de oven met wat ui en knoflook. Lekkere pasta erbij, beetje parmezaan erover en de eerste schotel was klaar.
De tweede gang was snijbiet. Ik koop altijd in het eertse deel van de zomer verse bietjes. En dit keer zat er prachtig groen aan. Zonde om weg te gooien. Dus ff googlen en ik heb het loof geblancheerd, ingevroren en vandaag gebruikt als basis voor een vis gerecht:
- snijbiet: (ca 500 gr voor zijn 2-tjes) Gewassen en daarna geblancheerd. Vries dit in en het is 3 maanden houdbaar.
- zeebaars (vraag de visboer het vel er aan te laten ziten, maar er wel mooie fileetjes van te maken)
- gesnipperd uitje + een knoflookteentje
- oregano, tijm (doe ookwat vers erbij, wat lavas, selderij of wat peterselie...maakt niet uit, gebruik je fantasie en wat voorradig is)
- half blikje tomatenblokjes en wat tomatenpuree
- theelepel suiker
- peper, zout
- evt wat lekker brood
Fruit de uitjes met de knoflook. Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer (of doe ze door een zeef) en doe ze met de tomatenpuree door de gefruite uitjes
Doe er een theelepel suiker bij. Voeg de kruiden toe.
Laat even inkoken en voeg dan de geblancheerde snijbiet toe. Laat goed doorpruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de zeebaarsfiletjes in 4 of 5 minuutjes gaar en serveer alles desgewenst met lekker brood.
Heerlijk in de tuin met een fris wijntje erbij. Het leven is goed :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten