maandag 5 september 2011

Maandag

Zaterdagavond heerlijk in de tuin gegeten. Spaanse kip met een extra kippenpootje. Wel zo lekker om op voorrad te hebben als ik weer eens alleen eet.

Na hadden we gepocheerd nectarientje met een lekkere Canadese ijswijn.

2 nectarines
steranijs
vanillestokje
schep suiker
2 dl half zoete witte wijn

Was de nectarines en snij ze doormidden. Verwijder de pit.
Doe de witte wijn in een pan met een schep suiker en verwarm deze al roerend tot de suiker is opgelost.
Doe de steranijs en het vanille stokje erbij en de nectarines en laat op een miniem vuurtje 10 minuten pocheren (die van mij moesten wat langer want die ware knetterhard).
Als de nectarines zacht genoeg zijn uit de pan halen en de rest dan inkoken tot je een siroopje hebt.
(Natuurlijk wel ff het steranijsje en vanillestokje eruit halen)

Laat de nectarines met de siroop afkoelen. Serveer met de ijswijn als toetje.

Yum...het leven is goed!

Zondag was het minder mooi, dus een opzet gemaakt voor een nieuw doek. 1m bij 80 cm....niet zo klein. Bos, herfst heeft het als thema.....de opzet is klaar.

Daarna Ron naar het station gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten