zondag 13 november 2011

Zondag

En nog lekker vrij ... morgen en overmorgen.

Vrijdag naar Breda geweest, hartstikke gezellig en we zijn weer heerlijk verwend. Ron kon helpen met wat computergebeuren....en ik kocht er 2 truien en een sjaal. Zaterdags lekker thuis, 's avonds een soepje van winterwortel. Ongewassen winterpeen is lekkerder dan de gewassen en het scheelt ook nog in geld. Beiden zijn niet duur in deze tijd.....en de Sint kan ze toch niet allemaal aan zijn paard opvoeren! Een goede tijd voor dit soepje dus. Hoewel soepje...ze staat in de maag!

- winterwortel (kilo)
- rode linzen
- uitje gesnipperd
- peper in ringen
- knoflookje in fine plakjes
- stuk gember fijngeraspt
- karwijzaadjes
- chilivlokjes
- tl djintan
- groentebouiloonblokjes
- arachideolie
- wat yoghurt om mee te garneren (ik gebruikte magere kwark en dat was ook lekker)

Was de peen en schil ze met de dunschiller.
Snijd de peen daarna in blokjes. Zet een soeppan op en doe de karwijzaadjes (2 theelepels) op de bodem en verhit die. Als ze lekker beginnen te ruiken haal je ze er uit. Doe 1 el olie in de soeppan en fruit daarin de ui, knof, gember en peper. Voeg de helft van de geroosterde karwijzaadjes en djintan toe en wat chilivlokjes.
Voeg dan de gewassen linzen toe en voldoende water om ze aan de kook te brengen. Tegen de tijd dat ze koken gaan de blokjes peen erbij. Zorg dat er voldoende water in de pan zit. Kook het geheel gaar in ca een half uur. Voeg 2 of 3 groentebouillonblokjes toe. (beetje afhankelijk van de hoeveelheid en hoe zout je het wil)
Pureer met de staafmixer tot een gladde massa en verwarm alles nog even goed door.

Serveer met een schep yoghurt en daarover nog wat karwijzaadjes. Lekker!

Zondag lekker naar de film geweest A seperation Een Iraanse film. Zeker de moeite waard!
Daarna lekker gegeten bij LEF. Heerlijk!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten