dinsdag 20 december 2011

Stad

Vandaag het luie vlees weer eens in beweging gekregen. Het onterecht afgeschreven geld van de OV chip moest weer worden bijgeschreven. Nu ja ... onterecht.....daar valt over te twisten natuurlijk.

Eerst maar naar CS. Het HTM loket bleek inmiddels op het busplatform te huizen. Natuurlijk met de gebrekkige bewegwijzering en de onvoldoende reiservaring kwamen we aan op het tram-platform. Dus weer trap op en af.

We moesten naar de Wagenstraat ..... gofferdegoffer.... wat is het druk daar! Het bevestigt al mijn vooroordelen tegen de OV-chip. Het is niet te begrijpen voor mensen die er niet dagelijks mee reizen.....of mensen die de NL's taal niet volledig meester zijn....of door mensen die te oud zijn om rap in en uit te checken.

We kwamen aan en er stond nummer 3 op de teller en wij trokken nummer 25. Gelukkig kwam er vlak na ons een leuk grietje binnen die door een hitsige oudere een nummertje 12 toegeschoven kreeg. Maar 5 nummers wachten ging het moppie te lang duren dus humeurig wilde ze al weer naar buiten gaan. " Joh...mag ik jouw nummertje?"  vroeg ik haar en met een grote grijns zei ze meteen " JA" en waren wij vrij snel daarna aan de beurt. Hubby een beetje gegeneerd, maar ik vond het best.

Aan het loket werd het teveel betaalde vrij rap terug gestort op de pas. En voor een ander akkefietje kregen we een formulier mee. Uiteindelijk moet dat ook goed komen. Maar of de OV chip bijdraagt aan vermindering van administratieve lasten??? Nee.

Het ding is echt niet ontworpen voor het gemak van ed reiziger of voor het gemak van de vervoersorganisatie. Maar ja....er zit VVD/CDA met gedoog van de turbo-gluiperds....dus alles wat neigt naar doordachtheid wordt afgescheept als linkse hobby en afgeserveerd.


Er komt een tijd dat gewoon nadenken voor je iets zegt weer gewoon mag. Dat houdt mij op de been :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten