zaterdag 4 oktober 2014

Lake Mburo 4 oktober

Rwakobo Rock ligt idyllisch, net buiten het park van Lake Mburo. Oktober is de korte regentijd en dat merken we, we maakten al wat buitjes mee. 

We staan vanmorgen vroeg op. Om 8 uur start onze gamedrive en die willen we niet op een lege maag doen. Als het wekkertje om half 7 gaat, is het al licht. Vanuit ons bed kijken we over de vlakte, duizenden vogels die kwinkeleren en het geloei van de koeien is toch wel anders dan het geluid van de Hugo de Grootstraat.

Al bij het ontbijt zien we elands (niet de eland die je je normaal voorstelt, hier is het een antilope soort), kanaries, een "speckled mousebird" en nog veel meer. Ook hier is het ontbijt weer goed, zeker met dat mooie uitzicht.

Om 8 uur gaan we op pad. Al vóór we het park in rijden zien we zebra's en veel wrattenzwijnen. We zien ook veel jonkies. Wonderbaarlijk voor ons zo in de herfst, maar zo in de tropen gebruikelijk. Er is een droogseizoen en een regenseizoen. Dus er wordt altijd wel gejongd.


Terug van de gamedrive proberen we onze apparaten te laden. Da's nog een heel gevecht. Want de andere gasten willen dat ook en tegenwoordig heeft iedereen wel minstens 2 of 3 apparaten. En natuurlijk hebben de meeste apparaten afwijkende stekkers, gebruiken ze in Uganda ook nog eens een Engelse aansluiting (dus je moet met een verloop werken) en dan zit zo'n stekkerblok al snel vol.
Ron loopt te klooien met de notebook, hij probeert een blog te maken, maar het werkt niet. Een back up van de foto's maken zit er dus even niet in.

Na de lunch proberen we nog even wat batterijen te laden en de reisverslagen wat bij te werken. Om 4 uur staat een boottocht over Lake Mburo op het programma. Aan boord zit ook een Belgisch stel, met 2 kleintjes dat in Kampala woont en werkt. Die 2 kleintjes hebben het snel bekeken. En daar kan ik me wel wat bij voorstellen...wat is er nu aan een African Finfoot? 

Dat een zeldzame vogel is, waar ik erg blij mee ben om gespot te hebben, zij hebben er geen boodschap aan. Maar je merkt wel het verschil met Nederlandse kindjes, ze gedragen zich naar omstandigheden voorbeeldig.
De boottocht is leuk om te doen. En gelukkig heeft deze boot bekled kussentjes, want ik ben nog doorgezeten van de dag er voor in de kano. Ik weet nu echt waar de uitdrukking "een houten kont hebben" vandaan komt. 

Al met al een volle dag met veel indrukken. Ik durf te wedden dat het geen latertje wordt na het eten. Morgen staat Nsenyi Village op het programma. Daar zullen we 2 nachten en 1 volle dag blijven. Gaan we koken? Gaan we ghee bereiden? Gaan we koeien melken?
We gaan het meemaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten