maandag 20 oktober 2014

Naar Fort Portal

We staan weer vroeg op, nu ja half 7 lijkt wel uitslapen tegenwoordig :-) We doen een wandeling door de Bigodi wetlands. Ron met de opdracht om Red Colobus te spotten. Andere apen mogen ook natuurlijk. Ik heb de opdracht om de lijst met nieuwe waarnemingen boven de 200 te krijgen.

Rwenzorie view guest house

 

Allebei slagen we. Ik zie zeker 25 vogels, waarvan 15 nog niet eerder gespot, the african paradise flycatcher vond ik wel een van de mooiste, net als de Ross Turaco. Die laatste is tenminste makkelijk te spotten. In tegen stelling tot de red headed bluebil die er wel is, maar te schuw is om door mij gespot te worden. Jammer, het zou een mooie waarneming zijn geweest. De Red Colobus zien we ook, ze zien er anders uit dan op Zanzibar, maar apies kijken blijft leuk!

Halverwege de wandeling breekt de zon een beetje door de wolken heen en onmiddelijk merk je weer dat je in de tropen bent. Warm!

 

Na de wandeling lunchen we bij the Gardens in Fort Portal, heerlijke matoke, smoked beef in peanutsauce, dodo en avocado. Heerlijk! En zeer goed koffie na. Zo kan een mens er weer even tegen.

Matoke is gemaakt van banaan. Niet de banaan zoals wij die kennen, maar een niet zoete variant. Zetmeelrijk. Je krijgt ze soms in hele vorm, en soms als een soort stevige puree. Het is hét voedsel in Uganda, men eet het bij ontbijt, lunch en diner, maar je ziet het nooit op het menu in de lodges. Iets dat ik eigenlijk wel jammer vind. Als toerist wil je toch ook kennismaken met het lokale eten. Door het volgeboekte programma ben je niet altijd in staat om zo maar ergens iets te eten. Plus dat je als verpeste westerling natuurlijk niet zomaar alles kunt eten, je moet echt de garantie hebben dat men gefilterd water gebruikt. Maar de mogelijkheid om in een lodge uit een paar lokale gerechten te kunnen kiezen, zou echt iets toevoegen.

 

Onderweg een postzegel kopen en nog wat dollars omwisselen voor Ugandese shillings (shillingen?) en daarna gaan we op pad naar de Rwenzori Guesthouse. De enige overnachting die we herhalen van onze vorige ervaring met Uganda. Het is nog niet veranderd, en Ineke is blij met de quilts die we via Tiny meenamen vanuit Nederland. Het gewicht eruit betekent wellicht een compensatie voor het beeldje dat we hier vlakbij kochten.

 

het uitzicht op de Rwenzories

Morgen gaan we naar Semliki. We bezoeken de hotsprings, gaan daar een paar eitjes koken. En we gaan een wandeling maken op weg naar de Semliki Safari Lodge. De lunch gaat dit keer mee. Die zal dus in ieder geval bestaan uit een gekookt eitje en Peter zou wat banaantjes meenemen.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten