maandag 14 mei 2012

Er zijn zo van die dingen

Brillenvrouw zei laatst tegen Kale dat ze blij was dat ze in deze tijd geen kinderen hadden. En dan vooral dat ze geen dochtertje hadden.

Nou weet ik dat Brillevrouw sowieso ambivalent is over het onderwerp kinderen. Ik hoor haar regelmatig "kutkinderen" roepen als ze weer eens als een haring in de ton in lijn 9 zat, terwijl die "kutkinderen" schreeuwen, krijsen en de halve tram als speeltuin gebruiken. Terwijl iedereen toch weet dat Brillenvrouw geen ochtendhumeur heeft, maar dat zij vóór 8 uur 's ochtends gewoon wat rust om zich heen wil. En aan de andere kant kunnen Kale en Brillevrouw ongelooflijk smelten als ze kinderen lekker zien spelen en ravotten en lekker eigenwijs zien zijn.

Maar Brillevrouw ging door met haar verhaal. "Een jongen met 10 vriendinnetjes is stoer. Een meisje met 10 vriendjes is een hoer" zei ze tegen Kale. "En als je videoclips en zo bekijkt is een meisje iets met weinig kleren en dikke tieten. Stevig opgemaakt, strakke kleding. Ze praten ook met een popperig semi-bekakt-verveeld-kind-stemmetje"  Brillevrouw zucht. "Als je toch om je heen kijkt zie je gewoon dat meiden de toekomst hebben, maar ze worden door commercie als halve pornosterretjes afgeschilderd.Door de mode tellen ze alleen maar mee als ze maat 34 hebben.....ze worden eerst op uiterlijk beoordeelt, de rest is van secundair belang"

"En dat wordt ook nog eens bevestigd door TV uitzendingen "Enige tijd terug zag Brillevrouw een uitzending van P&W waarin A een interview gaf. A had zich net verkiesbaar gesteld als lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid. A kwam wat gekunsteld over af en toe, maar verder was het een normaal interview. A was bijdehand en goed gebekt. Maar na dit interview viel half Nederland over haar heen. Terwijl eigenlijk P de meest irritante in het hele interview was, vond Brillevrouw. Nederland vond dat A niet vrouwelijk was en ze was een bitch. "We meten nog steeds met twee maten" verzuchtte Brillenvrouw tegen Kale.

En wat geef je je dochter mee in deze tijd? Hoe ga je om met een dochter die zich zwaar opmaakt en/of zich alleen maar kinderlijk wil opstellen. Geen opleiding wil volgen.
Als je ziet wat die pubers te zien krijgen op internet....foeterde ze. Vrouwen zijn dingen met gaten.....ze hoeven niet met respect behandeld te worden.
Mensen met al wat meer levenservaring kunnen dat wel in een perspectief plaatsen, die weten dat het om "nep"gaat ....maar opgroeiende kinderen?  "Ik hoop maar"  besloot ze "dat de ouders van meisjes veel tijd besteden aan het oppoetsen van het eigenbeeld van hun dochters....want tegenwoordig tel je als vrouw alleen maar mee als je lief, zachtaardig, mooi, dom, sexy, en volgzaam bent."

Ik dacht hierover na. Dat is toch een beeld dat alleen recht doet aan Barbie bedacht ik me. En tsja.....mijn gezichtsuitdrukking zegt wel hoe ik daar over denk.

3 opmerkingen:

  1. Eerlijk gezegd vind ik het wel meevallen met die meiden van tegenwoordig. Een groep scholieren in het openbaar vervoer is altijd verschrikkelijk, vroeger ook. Als ik naar de meisjes in mijn omgeving kijk zijn het allemaal, stuk voor stuk leuke meiden. Mijn dochter van 21 gebruikt minder make-up dan ikzelf deed eind jaren zestig begin jaren zeventig. De stagiaires in het verpleeghuis waar ik werk zijn over het algemeen lieve enthousiaste meiden. Wat je op televisie langs ziet komen is echt niet representatief, dat is maar een (luidruchtig) groepje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig maar, want ik zelf word toch erg depri als ik eens naar TMF kijk....of meiden graatmager op ultra hoge hakken zie rondstrompelen!

    Maar ja....mijn Joep heeft de mogelijkheid om zaken eens lekker te beschouwen....als jeweet/wel/kater :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja van TMF word ik ook niet vrolijk maar volgens mij is dat maar een kleine groep, de meiden die ik ken studeren hard, ze moeten wel i.v.m. met hun beurs.

    Ik heb hier twee je weet wel katers rondlopen (nou ja, eigenlijk liggen zij vaker ;-)) maar ik geloof niet dat zij van die diepe gedachten zoals jouw Joep hebben, maar ik ga toch eens wat beter naar ze luisteren ;-).

    BeantwoordenVerwijderen