maandag 21 mei 2012

Lekker

Met dank aan Ztrdg  en een beetje aangepast:

Pasta met courgettes en twee soorten oregano
hoofdgerecht
Voor 2 personen
Ca. 15 min.

1 uitje
1 teentje knoflook
1 gerookte kipfilet (eventueel)
200 g gedroogde pasta (strikjes of penne)
1 courgette
2 el extra vergine olijfolie
1 el gedroogde oregano
4 takjes verse oregano
wat verse basilicum
1 kopje doperwten (vers of diepvries)
zout en vers gemalen peper

Snipper het uitje en de knoflook. Snij de eventuele kipfilet in stukjes. Kook de pasta net niet helemaal gaar. Snij de courgettes in plakjes. Fruit het uitje in de olie zachtjes aan, voeg na ca. 2 min. de knoflook, beide soorten oregano, courgettes, kip en de doperwten toe. Roer goed om en bak zachtjes gaar. Voeg de afgegoten pasta toe en laat alles samen gaar sudderen. Roer goed om, proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer snel en heet.

Wij dronken er een lekker roseetje bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten