vrijdag 25 mei 2012

Quiche

De laatste les van het seizoen van onze schildersclub. Dan wordt er niet geschilderd, maar er wordt gekletst, gesnoept en thee gedronken. Sommigen nemen wat mee, want ervaring leert dat als we allemaal wat meenemen het veels te veel is.
Er zijn een paar leden met diabetes, dus ik neem een quiche mee.

Voor het deeg:
250 gram volkoren meel
1 ei
125 gr boter in klontjes
snufje zout

Meng er snel een compact deeg (zandtaartdeeg) van en laat dat minimaal een half uur rusten in de koelkast (Ik gebruik wel de keukenmachine bij het mengen en kneed het laatste stukje met de hand).
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete luchtoven dus lager).

Voor de vulling
1 ons hamblokjes
2 uien in blokjes
250 ml slagroom
3 eieren
100 gram geraspte kaas
klein beetje boter om te bakken
snufje tijm en oregano

Fruit de uitjes in een pietseltje boter zachtjes tot ze glazig zien en lekker gaan ruiken. Doe er een beetje peper, tijm en oregano door en laat het mengsel afkoelen.
Doe alle ingrediƫnten bij elkaar.

Beboter een quiche (spring) vorm en bestuif het met meel. Rol  het zandtaartdeeg op een met meel bestoven werkvlak uit. Bekleed hiermee de beboterde vorm. Zorg dat er wat opstaande randjes zijn en prik her en der een gaatje.

De vulling op het deeg leggen en gladstrijken. Zet 40 minuten in de oven.

Terwijl ik dit tik begint hij al te ruiken. Yum!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten