woensdag 1 februari 2012

Enkelsteens huis

En winter. Zo'n 5 of 6 dagen in het jaar mis ik ons oude goed geïsoleerde huis uit Rijswijk. Behoorlijke ventilatie, behoorlijk geïsoleerd, dubbel glas. Zo'n dag als vandaag bijvoorbeeld.

Zo langzamerhand hebben we al het enkel glas vervangen door Ruysdael glas.   Dat isoleert net zo als ouderwets dubbel glas, maar is net zo dik als enkel glas. Dus je hoeft het houtwerk niet aan te passen. En het scheelt. Ook hebben we de convectorputten in de woonkamer aangepast op advies van onze CV-deskundige. Dat scheelt ook. In beleving in ieder geval. Maar als het echt koud wordt, beslaan toch de ramen (en ze vriezen aan) en het duurt even eer het 20 graden is in huis.

En die wind, die staat nu precies op onze enkelsteens muur. Brrrrr.

Maar goed. De aanpassingen hebben we voor een groot deel afgelopen jaar aangepakt. En we hopen onze stookkosten toch wat terug te brengen. Maar dagen als vandaag.....van mij hoeft het niet.

Als mensen houden van schaatsen...prima....laat ze lekker naar de ijsbaan gaan..of laat ze vooral niet zeiken over het koude weer! Jullie houden van schaatsen....ENJOY en SHUT UP! Maar niet lekker schaatsen...en ook nog miepen over het koude weer! :-)

1 opmerking:

  1. We kennen het maar al te goed. Ramen zijn fijn voor wat betreft licht, maar laten toch - zeker als ze niet geïsoleerd zijn - flink wat koude door. Voor ons is het misschien ook tijd om het glas te laten vervangen.

    BeantwoordenVerwijderen