zondag 5 augustus 2012

Ebola

Binnenkort start onze vakantie. Zo te zeggen naar diep zwart Afrika. Naar Uganda. Leeftijdgenootjes schiet meteen het mopje over Idi Amin te binnen (Wat is het verschil tussen een voetbal en Idi Amin....juist de ene is een leren knikker en de ander is een klere ni....)

Maar goed. We gaan naar Uganda voor de berg-gorilla's. Al voor ik beren in Alaska wilde zien wilde ik al apen in Afrika zien, maar het blijft een instabiel continent. Toen ik nog in de bomenbuurt woonde hadden zus en ik een tocht naar Zuid-Afrika gepland. Maar een lekkend dak en onvoldoende liquide middelen aan zus haar kant om dat op te vangen gooide roet in het eten. En daarna was het land te instabiel om met 2 vrouwen alleen te verkennen (werd ons van alle kanten verzekerd).

Maar met schatje ging ik een paar jaar terug mee op zijn dienstreis in Zuid-Afrika. En schatje was verkocht. We gingen daarna naar Tanzania en naar Zanzibar en het beviel ons. En zo gaan we dit jaar naar Uganda en naar Rwanda.

Voor de Chimps....en de Gorilla's.

Maar nu is er Ebola.  In Uganda.

En de discussies vieren (een paar weken voor vertrek) hoogtij.

Een annuleringsverzekering dekt alleen persoonlijk tegenvallende zaken (overlijden van dierbaar familie-lid, verlies van je baan, verkoop van je huis). Maar het dekt niet Ebola in het ontvangend vakantie land.

En deze vakantie is duur. En we leven er al een tijdje naar toe. Het risico volgens het RIVM verwaarloosbaar. (even de reclame wegklikken)

Maar ja, er zijn 16 doden en flink wat besmettingen.......en Ebola is hyper....HYPER besmettelijk.

We houden het in de gaten! En ons reisbureau heeft al gemeld dat als er een negatief reisadvies komt alles geannuleerd of verschoven kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten