zondag 26 augustus 2012

Queen Elizabeth Park 23-8

Gisteravond begon het dan toch weer te regenen. We hielden ons hart vast want de volgende dag zou beginnen met een chimp-tracking. En de vorige keer kwamen die k-apen hun nest niet uit vanwege de regen. Gelukkig was het een buitje van een half uur. Dus we hadden nog een kans dachten we.

Op het terras bij de Simba Lodge landde ‘s avonds nog een mega-tor. Ik bedoel geen louzy lieveheersbeestje, nee een joekel van zeker 8 centimeter die rakelings langs mijn been scheerde. Ik voelde zijn vleugels flapperen. Ik hoorde ze ook, maar het gevoel was genoeg om me een stuip te bezorgen. Het beest landde op zijn rug op het terras en werd daarmee een tourist-attraction van je welste. De Ugandeze chauffeurs en personeel van de lodge negeerde het tafereel compleet. Je zag ze hooguit denken “stamp dood en drink je drankje op”. Volgens Gerald was het een mestkever, maar zo’n grote kever zag ik echt nog nooit eerder.

Het eten was weer prima, vis in kokos-saus. Na de overvloed van groentes in de Rwenzorie View Guesthouse was het even wennen dat er geen groente bij was, maar desondanks was het prima. De groentes waren verwerkt in het soepje vooraf. Daarna was het goed slapen in spannende afwachting of we die k-apen zouden zien.

En?

chimp

We zagen ze!

Niet eens na zo heel veel wandelen hoorden we ze, en na een uurtje klauteren en klimmen zagen we ze ook.Klotsend van het zweet van de inspanning zagen we in totaal 6 chimps. Niet in een flits zoals in Budongo, maar uitgebreid. Maar fotograferen was moeilijk. Ze bewegen veel en in het bos is het donker. Bovendien is het er vochtig, dus lenzen en brillen beslaan snel en het zweet loopt je in de ogen. (Om maar te zwijgen over alle andere plaatsen waar je het zweet ook voelt)

Scherpstellen is echt lastig. Maar hopelijk zitten er een paar mooie foto’s tussen. En wat was het een ervaring. De tracking deden we in totaal met 6 mensen en we waren allemaal blij dat we die apies goed zagen.chimp 2

Na de chimptracking deden we een boottocht door het kanaal. Een heel ander soort safari dan de boottocht op de Nijl, maar we zagen toch ook weer mooie plaatjes op een heel relaxte manier. Al heel voldaan reden we naar de lodge en werden ook nog eens geconfronteerd met een groep olifanten waarbij de tiener olifanten stoer trompetterde en deden of ze de jeep aanvielen. Totaal genegeerd door mamma-olifant die gewoon doorsjokte. Ze negeerde het stoere gedrag van haar kroost helemaal. Waarschijnlijk dacht ze alleen “kom op uitslover, doorlopen!”

Wat een ervaring vandaag. We zijn blij dat we een extra chimptracking inlastten. De organisatie waar Gerald voor werkt belde hem nog op om te vragen of de klanten (wij dus) de chimps hadden gezien en of we tevreden waren. Ja dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten