maandag 13 augustus 2012

Murchisson Falls National Park 16 en 17 aug

De vlucht naar Entebbe ging via Kigali met wat vertraging. Dankzij Goldmember Ron werden we tot aan Kigali  bij de nooduitgang  gezet. Meer beenruimte! YES!
Heerlijk naar Incredibly loud and extremely noisy(wat is Sandra Bullock toch een goed actrice en wat blijf ik Tom Hanks toch irri vinden. Gelukkig deed hij maar een paar dagen mee in die film!) gekeken en nadat ik was uitgesnotterd naar Chimpanzee. Om al vast een beetje in de stemming te komen.
Eenmaal in Entebbe ging alles redelijk vlot. Helaas was Ron’s reistas kapot dus met oog op de reisverzekering maar aangifte gedaan. Samsonite heeft nu echt definitief afgedaan bij mij. Waarom zoveel betalen als het net zo snel kapot gaat.  De aangifte had wel wat tijd nodig. Maar gelukkig was onze transfer naar The Entebbe guesthouse er nog niet vandoor. Gerald. Die blijkt voor de komende periode onze steun en toeveEntebbe airportrlaat te zijn.
We waren tegen half twaalf in de avond pas op de kamer, en hoewel we om 8 uur al weer op pad gingen toch maar even een biertje om de reismoeheid weg te slobberen. Even bijkomen.
De guesthouse was simpel maar prima, de mensen erg vriendelijk. Ik ontbeet met een bananapancake. Niet zoet, maar daardoor wel erg lekker.  De koffie was niet bie, maar ach genoeg om op gang te komen.
De rit naar Murchissonfalls ging via Kampala en ondanks een sluiproute toch een chaotische weg. Maar wat een belevoor de supermarktvenis. Ogen en oren tekort om alle indrukken op te doen. Tanzania is heel toeristisch, wij zijn hier vaak de enige Mzungu. Iets dat mij toch wel onzeker maakt. Maar Gerald legde uit dat Mzungu wel een blessing is, dus iedereen probeert onze aandacht te trekken. En je kunt gewoon de jeep uit zonder dat je overvallen wordt door mensen die van allerlei zaken aan je proberen te slijten. Op weg naar Murchisson Falls stoppen we bij een marktje waar Gerald bananen koopt.  En wij even onze benen strekken. Paar fotootjes schieten.
En bonen voor de beanbag. In een supermarkt. Ook leuk.
Daarna bezocNiles Safari Lodgehten we  Ziwa Rhino Sanctuary . Erg leuk, neushoorns op zo’n15 meter afstand…geweldig. En de uitleg erbij was ook goed.
We overnachten in Niles Safari Camp, een lodge dat een prachtig uitzicht over de Nijl biedt. Echt geweldig. Terwijl ik dit zit te tikken stuitert er een groep vervet monkeys over het terras naar achter. Deze lodge is klein, 10 stellen kunnen er zo’n beetje in, dus die vonden het wel een leuke belevenis om dat mee te maken  Het terras ligt aan de Nijl. Mega mooi uitzicht, en het gebrul van kikkers en neushoorns op de achtergrond.  Vogels fluiten, krekels tsjirpen en de zon gaat om even over 7 langzaam onder. Over een half uur is het pikkedonker! Ron staat vogels te spotten en nijlpaarden te begluren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten